搜索
 找回密码
 QQ注册

QQ登录

只需一步,快速开始

发新帖

透明玻璃“包裹”的剧院建筑

时间:2019-3-20 17:00 0 216 | 复制链接 |
非常全景
2019-03-20搜建筑


戏剧学院是通往德保罗大学林肯公园校区的门户。该建筑用于教学和表演,欢迎白天的学生,教职员工和晚上的观众。该建筑强调开放性和透明度,鼓励邻近社区参与其中,领略其中的乐趣。

这座五层的建筑是由石灰石,半透明玻璃和透明玻璃包裹的矩形结构组成。在建筑的一角是Sondra&Denis Healy剧院,作为大学的标志。北立面在夜晚散发出柔和地光,是戏剧学院的灯塔。如同纱罩,半透明玻璃墙可以展现其后面的100个座的灵活剧院。


Text description provided by the architects. The Theatre School is a gateway to DePaul University’s Lincoln Park campus. Used for both instruction and performance, the building welcomes students, faculty and staff during the day and theatergoers at night. Emphasizing openness and transparency, the building puts the excitement of a theater education on view for the neighborhood. The five-story building is a composition of rectangular forms clad in limestone, translucent glass and transparent glass. Projecting from the building at the corner is the Sondra & Denis Healy Theatre, serving as a sign for the university. The north facade softly glows at night, a beacon for the Theatre School. Similar to a scrim, the translucent glass wall can reveal the 100-seat flexible theater behind it.



观众和路人都可以看到幕后活动。一楼的落地玻璃陈列着场景店、金属店和油漆店。从街上也可以看到,观众们聚集在玻璃围成的Fullerton Stage剧院大厅里,剧院有250个座位。

在内部,参加四楼灵活剧院演出的游客通过教室和排练室。学生和教职员工进入中间街区,连接着通往德保罗校园中心的道路。学校入口通向大堂,休息室和特许区,与角落的公共入口共用。剧院大厅是该建筑的“起居室”,剧院的顾客和学生聚集在这里。


Behind-the-scenes activity is visible to both theatergoers and passersby. Floor-to-ceiling glass on the ground floor places the scene shop, metal shop and paint shops on display. Theatergoers gathering in the glass-enclosed lobby for the Fullerton Stage, a 250-seat thrust theater, are also visible from the street. Inside, visitors attending a show at the fourth-floor flexible theater pass classrooms and rehearsal rooms. Students and faculty enter the building midblock at Racine Avenue, which connects with paths to the heart of the DePaul campus. The school entrance opens into a lobby, lounge and concessions space shared with the public entrance at the corner. The thrust theater lobby is the “living room” of the building, where theater patrons and students congregate.



宽阔的走廊,开放式休息室和屋顶庭院鼓励师生和观众之间的互动。室内庭院为办公室和设计工作室带来光线,景观和空气。屋顶庭院被教室和排练空间,公共大厅,教师空间等所有元素所包围。该建筑专为LEED认证而设计。降低能耗的策略包括整个建筑中的多孔玻璃,绿色屋顶区域以及办公室,设计工作室和教室的采光。


Wide corridors, open lounges and rooftop courtyards encourage interaction between students and faculty and among theatergoers. An interior courtyard brings light, views and air to offices and design studios. Rooftop courtyards are surrounded by all elements of the Theatre School—administration, classroom and rehearsal spaces, public lobbies, faculty spaces, and the script library. The building is designed for LEED certification. Strategies to reduce energy consumption include fritted glass throughout the building, green roof areas, and daylighting for offices, design studios, and classrooms.



场地平面图


平面图

建筑师:西萨·佩里  Pelli Clarke Pelli Architects   

地点:美国

面积:15329平方米



推荐一个

最专业的地产+建筑平台

每天都有新内容

扫描二维码关注

微信公众号“搜建筑”(ID:sjz9999)


合作、宣传、投稿

请加小编微信:soujianzhu2

182851.jpg

您需要登录后才可以回帖 登录 | QQ注册

本版积分规则

快速回复 返回列表 返回顶部